Glutenfri billig havrelimpa

Jag bakar en hel del bröd för att hålla nere matkostnaden i familjen. Detta bröd har blivit ett standard vardagsbröd hemma hos oss. Jag har räknat ut kostnaden för det här brödet till ca 18 kronor för en limpa på 800 g, sedan varierar det förstås var man handlar och hur mycket matpriserna går upp.

Ingredienser

25 g (ett halvt paket) jäst
400 g kallt vatten
100 g havregryn
6 g (1 tsk)  salt
10 g (1 msk) fiberhusk
330 g finax röd mjölmix

Gör Såhär:

Placera en bunke på köksvägen och nolla vikten innan du lägger i varje ingrediens. Smula jästen i bunken och tillsätt kallt vatten, havregryn, salt och fiberhusk. Bland med elvispens degkrokar och låt svälla några minuter.



Tillsätt sedan mjölet och blanda med degrokarna tills det blivit en jämn deg. Degen blir kladdig. Använd slickepott eller sked för att stjälpa över den i en limpform.

Låt jäsa ca 1,5-2 timmar till dubbelstorlek.

Grädda i ugnen i 200 grader i 35 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg