Glutenfria Saffransbullar med fyllning i långpanna
De här bullarna i långpanna är ganska enkla att baka jämfört med fyllda saffransbullar och fyllningen ger det där lilla extra.
Ingredienser:
25 g färsk jäst
2 1/2 dl mjölk (3%)
75 g smör
5 g (1,5) tsk fiberhusk
1 paket saffran
1 ägg
3/4 dl strösocker
1/4 tsk salt
420 g (7 dl) finax röda mjölmix
Vaniljfyllning:
100 g rumsvarm naturell philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
Till Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Gör Såhär:
Blanda rumsvarm mjölk, jäst, rumsvarmt smör, saffran, fiberhusk, ägg, socker och salt. Låt vila några minuter. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg.
Bred ut degen på ett bakplåtspapper med hjälp av slickepott eller silikonkavel. Vispa ihop fyllningen och bred ut på degen. Vik degen på mitten och dra över bakplåtspappret på en plåt eller en liten långpanna. Låt jäsa ca 2 timmar.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.
Kommentarer
Skicka en kommentar